Harstadserien er en konsertrekke med månedlige konserter som utelukkende skal være en arena for profesjonelle utøvere. Vi skal tilby befolkningen regelmessige konserter hvor det presenteres varierte program av høy kvalitet.

Billetter forhåndsselges på harstadserien.ticketco.events

Høstprogrammet 

lanseres 1. juli 2021!

Våren 2021

24. februar

Åpningskonsert: «Bachs bånsuill i midnattsol»

Denne åpningskonserten «Bachs bånsuill i midnattssol» er et kunstnerisk krysningspunkt mellom en av vår tids store nordnorske diktere, Arvid Hanssen, og barokkens, for ikke å si musikkhistoriens, største komponist, Johann Sebastian Bach.

Sunniva Eliassen, mezzosopran
Harald Lind-Hanssen, orgel og klaver

17. mars

AVLYST – Tid for Bach. Bach i 100! – AVLYST

På konserten får du blant annet høre Toccata og fuge i d-moll, kanskje verdens mest kjente orgelverk. Verket kan oppleves som et frampek av Bach, ved at musikken hans setter mot i oss i ei krevende tid. I tillegg framføres andre utvalgte verker som f. eks. “Schmücke dich, o Liebe Seele”, “Preludium og fuge i h” som passer til kirkeåret.

Ivar Jarle Eliassen, orgel

14. april

Liederabend: «Abendempfindung»

 På denne konserten, som er en klassisk tysk liederabend, får du blant annet høre lieder av Johannes Brahms, Wolfgang Amadeus Mozart og Franz Schubert. I tillegg får vi også høre solostykker for klaver av Mozart, Brahms og Mendelssohn.

Charles Mignot, klaver
Sunniva Eliassen, mezzosopran

19. mai

Helnorsk vårstemning

I samarbeid med Musikk i Nordland og Nordland Fylkeskommune
presenteres musikk av Edvard Grieg og Johan Kvandal.

Mathilde Salmi Marjavara, sopran
Dimitris Kostopoulos, klaver

9. juni

To trøorgler og en sanger
– en sommerkonsert –

Initiativtaker til Harstadserien og mezzosopran Sunniva Eliassen har med seg en besetning på to trøorgler, traktert av de fantastiske musikerne Harald Lind-Hanssen og Ivar Jarle Eliassen, og disker opp med en lystig og spennende sommerkonsert. Her blir det folketoner, bruremarsjer og litt Bach. Vi får også høre den fabelaktige «Suite Gothique» op. 25 av den franske komponisten Léon Boëllmann harmonisert av to trøorgel! Dette blir en opplevelse av de sjeldne! 

Sunniva Eliassen, mezzosopran
Harald Lind-Hanssen, trøorgel
Ivar Jarle Eliassen, trøorgel