2021 // Høstprogram

22. desember

Harstadseriens julekonsert

Harstadserien inviterer til en stemningsfull julekonsert sammen med noen av de fremste musikerne i regionen. Mezzosopranen Sunniva Eliassen har med seg Maren Nygård og Magnhild Skomedal Torvanger på fiolin, Leif Egil Barth på bratsj og Hans-Urban Andersson på cello. I tillegg er også Ivar Jarle Eliassen med på klaver og orgel.

Kveldens program vil by på kjente og kjære julesanger og musikk fra den klassiske litteraturen. 

22. september

CLARA, ROBERT, JOHANNES

Clara, Robert og Johannes var alle i besittelse av en stor drivkraft til å skape og utøve kunst. Samtidig var de uendelig nært knyttet til hverandre. Hvordan musikken og kjærligheten påvirket dem får du høre om i denne timeslange konserten, hvor det også blir fremført inngripende vakker musikk fra en helt spesiell æra i musikkhistorien. Anders og Friederike har spilt jevnlige konserter sammen siden 2010. Høsten 2021 drar de på sin første Nord-Norgesturné.

Friedrike Bischoff, klaver
Anders Melhus, fiolin

20. oktober

«I et speil, i en gåte…»

I denne konserten får vi høre et program hvor tiden står stille. Det blir musikk av blant andre Virgil Fox, Terje Bjørklund, Bach og Arvo Pärt når Harald Lind-Hanssen entrer orgelkrakken denne oktoberkvelden!

Harald Lind-Hanssen, orgel

17. november

Springbrett – Musikk i Nordland

Denne kvelden skal dere få høre en av våre to Springbrett-kandidater – Sebastian Dankel (Cello) i samspill med Musikk i Nordlands kunstneriske leder og bratsjist Lazar Miletic og gjestemusikere Sara Ristanovic og Kelly Sohyoung Lee (Fiolin). På programmet står utvalgte satser fra noen av de mest kjente strykekvartettene av Mozart, Dvôrâk og Shostakovich.